Informatie

Op deze pagina vind je tal van praktische informatie over Festival De Ballade, onderaan vindt u de huisregels. Het is belangrijk deze goed door te lezen zodat je weet waar je aan toe bent. We willen er graag een fantastisch evenement van maken. Heb je vragen, tips of andere dringende zaken die je wilt melden, stuur dan een even een mail. We staan altijd open voor suggesties. 

Locatie

Festival de Ballade wordt gehouden op het zogenaamde Kopje van Kanada. Dit is een buitendijkse landtong tussen het Terneuzense sluizencomplex en de ingang van de Westerscheldetunnel. Een prachtige locatie aan het water, waar je de schepen bijna aan kan raken. Het festivalterrein is aan de Nieuw Neuzenweg te Hoek, maar heeft geen ”huisnummer”. De richting naar het evenement wordt ook aangegeven:  Komend vanuit het Noorden is dat het geval vanaf de Westerscheldtunnel aan de Zeeuws-Vlaamse kant, vanuit het Westen vanaf Hoek en vanaf het Oosten en Zuiden vanaf het Sluizencomplex van Terneuzen. U kunt ook de routeplanner gebruiken, of uw navigatiesysteem, als adres kunt u dan gebruiken: Nieuw Neuzenweg Hoek. De Nieuw Neuzenweg dient u helemaal uit te rijden tot aan de Westerschelde. De parkeergelegenheden van het festival worden aangegeven.

Tickets

Tickets zijn digitaal via de website verkrijgbaar, tevens is het mogelijk om aan de deur te kopen mits er nog kaarten beschikbaar zijn. Er zijn GEEN voorverkoopadressen.

Kinderen tot en met 12 jaar hebben, onder begeleiding van minstens één volwassene, gratis toegang tot Festival de Ballade.

Prijzen kaarten digitaal via de website (voorverkoop)

Vrijdagticket:

Voorverkoop: € 39,50
Deurverkoop: € 49,50

Zaterdagticket:

Voorverkoop: € 39,50
Deurverkoop: € 49,50

Zondagticket:

Voorverkoop: € 25,00
Deurverkoop: € 35,00

Combitickets:

Voorverkoop: € 89,50
Deurverkoop: € 99,50

Campingplaatsticket: 

Niet beschikbaar

Plaats voor camper, caravan of een tent. Maximaal 4 personen. Afmeting 6m x 3m. Toegang tot festival niet inbegrepen. Zie voor meer info het kopje camping.

(Particuliere) Bus en Trein

Met de trein naar de Ballade komen is geen heel goed idee, want er rijden geen treinen in Zeeuws-Vlaanderen. Het dichtst bijzijnde station is dat van Goes, van daaruit kan je de bus naar Terneuzen nemen. Het busstation aan het Sluizencomplex ligt op vijf minuten lopen van het festivalterrein. Op  9292ov vind je  een gedetailleerd reisadvies. Heb je met een groep een bus geregeld: de bus kan jullie afzetten bij het festivalterrein, er is een aparte parking voor bussen. Laat het vooraf wel even weten via info@festivaldeballade.nl, dan houden we er rekening mee.

Openingstijden

Op vrijdag is het festivalterrein geopend vanaf 16.00 uur en het programma start om 17.30 uur. Op zaterdag en zondag is het festivalterrein geopend vanaf 12.00 uur. Het programma eindigt op vrijdag en zaterdag om 01.00 uur en op zondag om 19.00 uur. Let op! Op vrijdag en zaterdag kan je toegang krijgen tot het festivalterrein uiterlijk tot 23.00 uur, op zondag tot 17.00 uur.

Mindervaliden

We proberen er alles aan te doen om ook voor mindervaliden Festival de Ballade geslaagd te maken. Zo is er een ruim mindervalidentoilet (MIVA) en overige sanitaire voorzieningen. De basisondergrond van het festivalterrein is gras. Festival De Ballade heeft geen voorzieningen op het gebied van audioringleiding of audiodescriptie. Assistentiehonden zijn toegestaan op het festivalterrein. Het informatiepunt tijdens Festival de Ballade is te vinden aan de entree van het festivalterrein. Er zijn dichtbij het festivalterrein diverse parkeerplaatsen voor mindervaliden.

Invaliden die gebruik willen maken van de invalidenparking moeten zich voor het evenement met kenteken melden en dienen te beschikken over mindervalidenpas.

Wil je tijdens één van de optredens een beter uitzicht op het podium, dan kan je dit melden bij de organisatie. De organisatie zal dan proberen om een plek te regelen tussen de afzettingen en het podium in.

Kinderen

Kinderen tot en met 12 jaar hebben, onder begeleiding van minstens één volwassene, gratis toegang tot Festival de Ballade.

Consumpties

Consumptiebonnen kunnen zowel cash als per pin betaald worden. De aangekochte bonnen zijn alleen geldig voor editie 2023 en kunnen niet ingewisseld worden voor geld.

Eten en drinken

Tijdens Festival de Ballade zijn er volop mogelijkheden om te eten en te drinken. Het prijsniveau zal alleszins redelijk zijn. Het is niet toegestaan om zelf eten en drinken mee te nemen.

Crowdsurfen

Er mag op Festival de Ballade niet gecrowdsurft worden. Dit is absoluut verboden. Wie dit negeert kan de verdere toegang tot het festivalterrein worden ontzegd.

Alcohol

Op Festival de Ballade geldt de Nederlandse Drank- en Horecawet. Dit betekent dat wij aan bezoekers onder de 18 jaar GEEN alcohol schenken. Aan de bar en op het festivalterrein wordt hierop streng gecontroleerd. Mensen die jonger zijn dan 18 jaar en betrapt worden op het drinken van alcohol of mensen die ouder zijn dan 18 jaar en betrapt worden op het doorgeven van alcoholische drank aan iemand van onder de 18, worden door de beveiliging van het festivalterrein verwijdert. Voorts worden zij aansprakelijk gehouden voor eventuele schade die  Festival de Ballade lijdt of zal lijden.

Fietsenstalling

We raden aan, voor zover mogelijk, zoveel mogelijk op de fiets te komen. Er is pal naast het festivalterrein een ruime verlichte fietsenstalling.

Zitmateriaal

Het is niet toegestaan op het terrein klapstoelen mee te nemen. Deze kunnen door de beveiliging in beslag worden genomen, na afloop kunnen ze dan weer opgehaald worden. Ligmatjes, dekentjes en handdoeken om op te zitten zijn wel toegestaan.

Camping

Met mijn pijn in het hart moeten we bekend maken dat we het dit jaar geen camping kunnen doen. Er is simpelweg te weinig plek op 't Kopje van Kanada en een alternatief bleek dit jaar onhaalbaar. Bij een volgende editie hopen we dat er meer mogelijk is. Campingtickethouders krijgen hun geld terug en uiteraard ook hun entreeticket als het aanleiding is om van een festivalbezoek af te zien. De bestelde campingtickets worden automatisch teruggestort op jullie rekening. Heb jij een campingticket en een entreeticket gekocht en wil je naast het campingticket ook je entreeticket teruggestort krijgen omdat je door de afwezigheid van de camping niet in de gelegenheid bent om het festival te bezoeken stuur dan een e-mail naar info@festivaldeballde.nl met je naam en ordernummer, het ordernummer is terug te vinden op het ticket.

Festival de Ballade beschikt over een camping naast het festivalterrein. Een campingticket dient vooraf besteld te worden (alleen in combinatie met een ticket voor Festival de Ballade). Op vertoon van een geldig campingticket en een geldig festivalticket krijg je bij het binnenkomen op de camping, een campingbandje. Op de camping zijn geen stroomvoorzieningen. Er is een gratis wasgelegenheid (douches, kraantjes, drinkwater) en er zijn voldoende gratis toiletten en toiletpapier aanwezig. Caravans, Campers en tenten zijn toegestaan. Caravans en campers kunnen tijdens het festivalweekend het terrein niet verlaten! Zij dienen op vrijdag voor 17.00 uur en op zaterdag voor 15.00 uur aanwezig te zijn op de camping. Gebruikers van tenten kunnen beide dagen tot 19.00 uur aankomen. De camping gaat op vrijdag 6 juli om 12:00 uur open en zal sluiten op zondag 8 juli om 21:00 uur (of eerder als iedereen weg is). Er is het gehele weekend dag en nacht beveiliging aanwezig op het terrein.

Wat mag niet op de camping?

 • Losse bouwwerken
 • Glas (alle producten verpakt in glas, zoals bakken bier), scherpe voorwerpen, wapens.
 • Tapinstallaties en/of meer dan 12 blikjes frisdrank en/of bier per persoon.
 • Gasbranders en -installaties. Op last van de brandweer zijn deze om veiligheidsredenen verboden. Eenvoudige campinggasvuurtjes met kleine cartridge zijn wel toegelaten.
 • Generatoren zijn in geen geval toegelaten op de camping. Deze zorgen voor extra geluidsoverlast voor zij die willen slapen en vormen bovendien ook een extra veiligheidsprobleem.
 • Vuurtjes (kampvuurtjes, fakkels, kaarsen, fornuizen, kolenbarbecues e.d.). Vuur is gevaarlijk, zeker met zoveel tenten bij elkaar. Open vuur is dan ook ten strengste verboden!
 • Huisdieren. Er wordt een uitzondering gemaakt voor assistentiehonden voor personen met een handicap.
 • Muziekinstallaties. Deze kunnen bij te luide muziek in beslag worden genomen. We willen er op wijzen dat niet alle festivalgangers de hele nacht doorfeesten, graag dus uw compassie met de medebezoeker die wel wil slapen.
 • Commerciële activiteiten. Het is voor de kampeerder niet toegelaten voedsel, drank, drugs, tickets of wat dan ook te verhandelen.
 • Het uitdelen van flyers, reclamefolders of ander promotioneel materiaal is verboden. Ook het ophangen van affiches is niet toegelaten.
 • Wildkamperen.
 • U mag uw tent niet laten staan! Het is verplicht om uw tent mee te nemen als u naar huis gaat!

Iedereen die zich niet houdt aan bovenstaand campingreglement zal van de camping verwijderd worden. Voorts wordt de schade verhaald op de daders.

Hotels

In Terneuzen en Sluiskil zijn hotels te vinden. U dient dan nog wel voor vervoer naar het terrein te zorgen. Er bevinden zich geen hotels op loopafstand.

Huisregels (algemene voorwaarden)

Stichting Festival de Ballade wil graag dat het evenement ordelijk verloopt en heeft ook zelf allerlei verplichtingen. Dit vormt de aanleiding om een aantal regels op te stellen die nageleefd dienen te worden en waarmee akkoord wordt gegaan bij de aanschaf van een ticket en betreding van het terrein. Wij noemen ze onze huisregels maar hebben de kracht van algemene voorwaarden.

Tickets mogen niet worden doorverkocht voor een hoger bedrag dan de aanschafprijs bij Festival de Ballade. Gekochte tickets kunnen niet worden teruggenomen. U stemt in met de algemene voorwaarden door kopen van een ticket. Tickets dienen te worden omgewisseld voor polsbandjes alvorens het festivalterrein kan worden betreden. Polsbandjes dienen gedurende het gehele bezoek aan De Ballade gedragen te worden en op het festivalterrein kan door de security worden gevraagd het polsbandje te tonen.

Consumptiebonnen zijn alleen geldig tijdens Festival de Ballade 2022. Consumptiebonnen kunnen gebruikt worden voor aankoop van zowel eten als drinken. 

Bij constatering van onrechtmatigheden (zoals fraude, ongeldige tickets, poging over de hekken te klimmen) wordt direct de toegang ontzegt en aangifte gedaan bij de politie. Problemen of vragen over je polsbandje (te strak, stuk of iets anders). Op het terrein: meld je bij het personeel aan de ingang. Buiten het terrein: meld je bij de kassa. Het zonder bandje of zelf repareren van een bandje wordt direct gezien als fraude.

Bij het betreden van het festivalterrein wordt er gefouilleerd en kan om een legitimatiebewijs worden gevraagd.

Op Festival de Ballade dienen jongeren en kinderen jonger dan 14 jaar begeleid te worden door een volwassene. Op Festival de Ballade hebben kinderen tot en met 12 jaar, onder begeleiding van minstens één volwassene, gratis toegang.

De security mag gebruik maken van cameratoezicht en beelden mogen gebruikt worden voor  strafrechtelijke en/of civielrechtelijke vervolging..

Het is verboden de volgende zaken op het festivalterrein mee te nemen: Softdrugs, harddrugs, etenswaren, (alcoholische) dranken , lachgas, glaswerk, (plastic) flessen, blikjes, (huis)dieren behoudens hulphonden, voorwerpen met discriminerende en/of provocerende teksten en/of uitingen, slag-, steek, vuur– of stootwapens of andere voorwerpen die als wapen zouden kunnen aangewend, voorwerpen die de veiligheid, gezondheid of welzijn van de bezoekers negatief kunnen beïnvloeden, spuitbussen, verstuivers, vuurwerk, fakkels, professionele video, audio, opname en fotoapparatuur (hieronder wordt niet verstaan, digitale compacte camera ́s en mobiele telefoons met een fotocamerafunctie). Dit alles op straffe van inbeslagname en / of aangifte.

Het is verboden handel te drijven op en rond het evenemententerrein zonder toestemming van de organisatie.

Het is toegestaan om voor kleine kinderen en baby's een buggy, kinderwagen of bolderkar mee te nemen.

Het is, met uitzondering van assistentiehonden, niet toegestaan (huis)dieren mee te nemen.

Het programma is onder voorbehoud. Bij het niet doorgaan van één of meerdere acts kunnen tickets niet worden geretourneerd. Er wordt dan geprobeerd een gelijkwaardige act te contracteren.

Tijdens Festival de Ballade wordt aan bezoekers onder de 18 jaar geen alcohol geschonken. Bij twijfel kan om een legitimatiebewijs worden gevraagd. Mensen die jonger zijn dan 18 jaar en betrapt worden op het drinken van alcohol of mensen die ouder zijn dan 18 jaar en betrapt worden op het doorgeven van alcoholische drank aan iemand van onder de 18, worden door de security van het festivalterrein verwijdert.

Bezoekers zijn verplicht zich te houden aan voorschriften en/of aanwijzingen van het security personeel.

Festival de Ballade behoudt zich het recht voor de klant de (verdere) toegang tot het evenement te ontzeggen of van de plaats waar het evenement plaatsvindt te verwijderen indien Festival de Ballade dit redelijkerwijs nodig acht ter handhaving van de rust en orde tijdens het evenement.

Ingeval van overmacht in de ruimste zin des woords, waaronder in dit verband mede begrepen ziekte en/of afzegging van de artiest(en), stakingen, brand, slechte weersomstandigheden et cetera heeft Festival de Ballade het recht het evenement te verschuiven naar een latere datum of het evenement te annuleren.

Indien het evenement als gevolg van of in verband met overmacht door Festival de Ballade wordt geannuleerd, zal Festival de Ballade uitsluitend verplicht zijn aan de klant de vergoeding te restitueren welke vermeld staat op het toegangsbewijs. Restitutie vindt slechts plaats na overhandiging door de klant van een geldig en onbeschadigd toegangsbewijs voor het (geannuleerde) evenement. Servicekosten of overige schade zullen niet worden vergoed.

Indien het evenement als gevolg van of in verband met overmacht door Festival de Ballade wordt verschoven naar een andere datum blijft het toegangsbewijs geldig voor de nieuwe datum waarop het evenement zal plaatsvinden. Mocht de klant het evenement op de nieuwe datum niet kunnen of willen bezoeken dan is hij gerechtigd zijn toegangsbewijs in te leveren bij een (voor)verkoopadres tegen restitutie van de vergoeding welke op het toegangsbewijs is vermeld. Deze restitutie zal alleen plaatsvinden indien de klant tijdig een geldig en onbeschadigd toegangsbewijs aan het (voor)verkoopadres overlegt. Indien het evenement verplaatst is naar een latere datum kan de klant geen aanspraak maken op restitutie van de voornoemde vergoeding als hij het betreffende toegangsbewijs niet heeft ingeleverd binnen twee weken na de verplaatste datum waarop het evenement plaatsvindt. Servicekosten of overige schade zullen nimmer worden vergoed. Ook kan de klant geen aanspraak maken op (vervangende) toegang tot een ander evenement.

Betreden van het festivalterrein is geheel voor eigen risico van de bezoeker.

Op Festival de Ballade kunnen  foto's of opnames worden gemaakt ten behoeve van promotie, website, reportages etc. Bij het betreden van het festivalterrein geeft de bezoeker toestemming aan de organisatie deze opnames voor deze doeleinden te gebruiken.

Het is niet toegestaan om op, of in nabijheid van het festivalterrein flyers of posters te verspreiden zonder goedkeuring van de organisatie.

Het is niet toegestaan om te zwemmen in de Westerschelde. De Westerschelde heeft zeer veel stroming, ook rond het festivalterrein. Zwemmen is levensgevaarlijk.

Festival de Ballade houdt de vrijheid om tijdens shows stroboscopen te gebruiken. Indien u tot een risicogroep behoort, dient u hiermee rekening te houden en hiervoor de noodzakelijke maatregelen nemen. Stichting Festival de Ballade is op geen enkele wijze aansprakelijk voor enige schade die hierdoor kan ontstaan.

Stichting Festival de Ballade is op geen enkele wijze aansprakelijk voor enige schade ontstaan aan bezoekers en/ of goederen van bezoekers.

Alle rechten van intellectuele eigendom met betrekking tot de naam, het beeldmerk en teksten op de site van Festival de Ballade berusten bij de Stichting Festival de Ballade. Het is klant, bezoeker of derde niet toegestaan deze te gebruiken, te verveelvuldigen of openbaar te maken zonder toestemming van Stichting Festival de Ballade.

Het is zonder schriftelijke toestemming van Stichting Festival de Ballade niet toegestaan audio- en/of visuele (foto en/of video) opnamen te maken van het concert. Indien er wel opnamen worden gemaakt zonder schriftelijke toestemming, kan dit een staken van het optreden van de artiesten tot gevolg hebben. Personen die wel dergelijke opnamen maken worden direct van het terrein verwijderd en worden stichting Festival de Ballade aansprakelijk gesteld voor eventuele geleden en te lijden schade.
 

Op last van de overheid kunnen de huisregels op elk willekeurig moment aangepast worden.

Wijzigingen voorbehouden. Kijk regelmatig op deze pagina voor de meest actuele informatie.

© 2023 Festival de Ballade 2023
Website by Laveto