Line-up

Persfoto-FLEMMING-(2023)

vrijdag 7 juli

Flemming

Persfoto-FLEMMING-(2023)

vrijdag 7 juli

FLEMMING (Flemming Freddie Viguurs) brak vorig jaar helemaal door met zijn frisse, catchy, Nederlandstalige popliedjes. Ook op dit moment heeft hij met Paracetamollen weer een kneiter van een hit te pakken. Hij gaat een drukke festivalzomer tegemoet, wij zijn blij hem te mogen verwelkomen op Festival de Ballade. 

Elvana_Colour_FULLBand

zaterdag 8 juli

Elvana

Elvana_Colour_FULLBand

zaterdag 8 juli

Er zijn zo van die acts waar je jarenlang mee bezig bent om ze op je festival te krijgen, misschien wel tegen beter weten. En dan ineens lukt het: Elvana komt naar Festival de Ballade. Zouden deze Britse dames en heren zelf ook blij zijn dat ze straks kunnen zeggen dat ze op Glastonbury én Festival de Ballade hebben gestaan? We hopen het. What if Elvis fronted Nirvana? Antwoord op deze vraag vind je op Festival de Ballade. Fasten your seatbelts voor een unieke mix van Elvis en Nirvana: Elvana, you got to beleef it! 

Wild-Romance

zaterdag 8 juli

Wild Romance

Wild-Romance

zaterdag 8 juli

Herman Brood is ons helaas ontvallen, maar gelukkig is zijn legendarische band WILD ROMANCE nog springlevend.  Ze brengen op Festival de Ballade een hommage aan een van de iconische en spraakmakende albums uit de Nederlandse popgescheidenis; hun album: `SHPRITSZ’. Daarnaast zullen uiteraard ook andere klassiekers niet ontbreken: "Never be Clever" zumme mao zehhu!

20211101_Broederliefde_Ahoy1544-(1)

vrijdag 7 juli

Broederliefde

20211101_Broederliefde_Ahoy1544-(1)

vrijdag 7 juli

Zelden paste een bandnaam zo goed bij de doelstelling van een festival als Broederliefde. Want is dat niet wat we allemaal willen: een beetje liefde voor elkaar. De band Broederliefde is het unieke verhaal van een vriendengroep uit Spangen die met hun exceptionele mix van hiphop en Caribische dansmuziek Nederland volledig heeft weten te veroveren. Talloze awards, gouden/platina platen en (uitverkochte) optredens in o.a. Ahoy en het stadion van Sparta zijn ze inmiddels verder. Het is nu tijd om onze heupen op Festival de Ballade te laten wiegen.

GVDB6905-BALLADE2019-DAY2

zaterdag 8 juli

De Lamaketta’s

GVDB6905-BALLADE2019-DAY2

zaterdag 8 juli

Zonder Lamaketta's geen Festival de Ballade. Sinds hun reünieconcert in 2017 dat leidde tot de huidige opzet van onze festival, zijn ze vaste prik op de zaterdagavond en proberen ze er iedere keer  weer iets bijzonders van te maken. Ze deden al een wereldrecordpoging droogroeien, vorig jaar hielden ze een virusverbranding en ook dit jaar hebben vast weer wat in petto. Iets met een jubileum van Jo & Ko die zoveel jaar geleden naar Japan gingen. Afijn het zal weer wat worden, komt dat zien menschen!

GVDB7321-BALLADE2019-DAY3

zondag 9 juli

Domija Harte & de Broeders en Zusters With Love

GVDB7321-BALLADE2019-DAY3

zondag 9 juli

De kerken lopen leeg, maar de tent op Festival de Ballade loopt op d'n zondag al vroeg bommetjevol voor een onvolprezen kerkdienst van Domija Harte & The Broeders en Zusters With Love. Een geweldige band, een heerlijk koor en Maikel Harte al improviserend vanaf de kansel op z'n best: Heloof, hoop en Leute meer moet dat niet zijn! Halleluja~!

Earth-Wind-and-Fires

vrijdag 7 juli

Earth wind and fires

Earth-Wind-and-Fires

vrijdag 7 juli

Heeft u ze bezig gezien op SBS6 bij the Battle of the tributebands? Earth Wind and Fires. Man man man, ons bliezen we weg met hun tribute naar de Amerikaanse band die in de jaren zeventig furore maakte met hu mix van disco, funk en soul. Het Kopje van Kanada verandert een uur lang in Boogie Wonderland!

JUKE-JOINTS--(Photo-by-Jan-van-den-Berg-no-copyrights)

zondag 9 juli

Juke Joints

JUKE-JOINTS--(Photo-by-Jan-van-den-Berg-no-copyrights)

zondag 9 juli

Kies es an, de Juke Joints bestaan dit jaar veertig jaar en dat vieren de Bevelanders beneden de Schelde op Festival de Ballade. De Zeeuwse bluesrockers werden in 2012 en 2016 door de Dutch Blues Foundation Award bekroond tot 'Best Dutch Blues Band'  en speelden zo'n beetje de hele aardbol plat. Tot in de States aan toe en dat mag wat zeggen. Wij krijgen er in ieder geval niet de blues van dat ze komen, maar kijken er naar uit.

Mental-Theo-1

zondag 9 juli

Mental Theo

Mental-Theo-1

zondag 9 juli

We sluiten de zondag deze keer maar eens knallend af. Het is tenslotte de vuufde keer Ballade in de huidige opzet.  En dat knallen doen we met DJ Mental Theo. Behoeft hij nog enige nadere introductie? Wij denken van niet. Dus: nog één keer bij Theo alles geven en dan zit het erop. We rekenen op je.

© 2023 Festival de Ballade 2023
Website by Laveto